All 5 ‘kids’ again!

It was great to have Niilo & Joan’s eldest children on the homestead this summer for 3 weeks each, with one week during which all 5 ‘kids’ were here together. [Not to be confused with goat kids, of which N & J had way too many during a period of their younger days. Joan is glad to have no more of those kids around!]

In addition to doing many and fun things with Mom, Nonni and Sanni helped with projects, so there is now lots more fire wood and a section of 60-year-old roof that had been damaged by squirrels, weather, wear, etc, has been re-insulated. We read that many roofs need repair every 15-20 years, so for this to have survived this long is credit to its builders: Niilo, Joan, and toddler Nonni, as documented in the wonderful old photo albums.

After a very late cold May, with some piles of snow left into June, it has been a wonderfully warm, dry -perhaps too dry – summer. The garden and berry bushes provide much satisfaction.

Joan, Heather, and Rob take Niilo outdoors for strolls around the Pioneers Home, listening to the rustling trees, feeling the sun and breeze, smelling the roses and spruce and labrador tea.

Savor these pleasant moments…
Heather

2 replies on “All 5 ‘kids’ again!”

 1. Jari Ailio says:

  Kirjoitan tätä suomenkielellä ja toivon että “translator” kääntää sen englanniksi. Jos se ei toimi, voin kyllä kommentoida myös englannin kielellä.
  Olen ollut nyt yli kaksi vuotta eläkkedellä Finnair-lentoyhtiöstä ja vaimoni , Anneli (Anu), pääsi eläkkeelle kesäkuun alusta. Meillä on ollut hieman terveydellisiä vaikeuksia: minulla itselläni on havailltu vasemmassa lonkassa nivelrikko, joka hieman vaikeuttaa liikkumista ja Anulle diagnisoitiin viime joulukuussa imusolmukesyöpä joka oli levinnyt kaulaan, oikeaan keuhkoon sekä maksaan.Yli puolivuotta kestänneittein, erittäin raskaitten hoitojen jälkeen (stytostaattihoito) Anu kuitenkin voitti tämän erittäin vakavan sairauden. Kiitos nykyaikaisen lääketieteen. Olimme melkein kaksi kuukautta toipumassa vapaa-ajan asunnollamme, Iitissä, keski-Suomessa. Anun kunto on koko ajan parantunut ja hän on voimistunut ihan silmissä. Huomenna lähdemme Naantaliin, entiseen kotikaupunkiini Länsi-Suomessa ja sen jälkeen loppukesäksi jälleen Iittiin.
  Tälläistä meille kuuluu tällä hetkellä

  Kirjoitti: Jari Ailio (Niilon serkku Suomesta)

 2. Harry Antero Siitonen says:

  Nice to read of the family all in one again. Mention of the Equinox Marathon, reminds me of my own running of the event, in my one and only trip to Alaska and visiting with the Koponens. One of the high points of my life. Harry Siitonen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *